Bingochat

BingochatSom ny bingospelare (eller expert med för den delen) kan det vara svårt att hänga med i chatten, så vi har sammanställt en ”ordlista” med några av de vanligaste uttrycken som du kan stöta på i bingochatten.

Förkortningar i bingochatten

Förkortning På engelska På svenska
Asg Asgarv
TG To go Bollar du har kvar till bingo, t ex 1 TG
B4n Bye for now Hej då
brb Be Right Back Kommer snart tillbaka
BBL Be Back Later Kommer tillbaka senare
BB Bingobonus
BP Bingopeng
BTW By The Way Förresten…
CM Chat moderator Chatmoderator
CU See you Vi ses
Cya See you Vi ses
CYAL8R See you all later Vi ses senare
GG Good Game Grattis / Bra Spel
gl Good Luck Lycka till
Gr8 Great Härligt
HH Hej hej
IRL In Real Life I riktiga livet
iaf Iallafall
Iofs I och för sig
KK Kram kram
LOL Laughing Out Load Skrattar högt / så jag gråter
lt Lycka till
np No Problem Inga Problem / Det var så lite så
N1 Nice one Snyggt
Pls eller Plz Please Snälla
tsm Tack Så Mycket
tt Tack tack
W8 Wait Vänta lite
Yw You’re welcome Varsågod
vsg Varsågod

Många av dessa förkortningar används i vardagliga chattrum talar, inte bara Bingo chatt. Några av de enklare svängar är: AFK (från tangentbordet), ASL (ålder, kön, plats, ofta används av tonåringar), BC (var cool), BRB (be right back), LOL (skrattar högt), NM (nevermind), NP (inga problem), F2F (ansikte mot ansikte), GG (bra spel), GL (lycka), SS (så ledsen), PPL (personer), och OMG (oh min god).

Om du ser någon typ 1tg, 2tg, 3tg, etc, de berättar för dig hur många fler nummer som de behöver för att få kalla Bingo och vinna spelet. Det finns många fler förkortningar som används ofta i chattrum, alltför många för att lista här i en artikel utan att du kan sova. Dessa är de grundläggande som att du kommer att se, och om du är obekant, leta upp det online eller bara be någon annan i rummet. De flesta människor gärna berätta vad förkortningar betyder, men ibland möter du någon som kan vara ohövlig mot den.

Du bör nog bekant med online Bingo lingo nu för att inte stå ut så mycket i chattrummet, och för att kunna hålla jämna steg med de flesta av vad som sägs, så du bör vara G2G, (redo att börja)!